+45 30 24 24 13 mail@lisbeth-clausen.dk

Balance i nervesystemet

Effektiv behandling til afbalancering af et følsomt eller stresset nervesystem.

Kranio - Sakral terapi

Kranio – Sakral terapi

Kranio – Sakral terapi består af en serie lette tryk og greb specifikke steder på hoved, nakke og ryg. Teknikkerne frigør spændinger, sætter knogler på plads, giver bedre blodgennemstrømning og afbalancerer nervesystemet.

Behandlingen, som opleves meget afspændende og behagelig, har en helbredende virkning på en række symptomer fx hovedpine, migræne, nakke- og rygproblemer, generelle spændinger og smerter i kroppen, stress, angst og uro.

N.B. Kropsterapien er baseret på en holistisk forståelse. Det vil konkret sige, at der parallelt med kropsterapien vil være dialog omkring symptomernes årsager og de ubalancer og den stress i hverdagen eller personligheden, som kan ligge bag.

Efter et par behandlinger vil det vise sig, om behandlingen har den ønskede effekt. Derefter behandles til symptomerne er væk og et varigt resultat er sikret. I et behandlingsforløb bruges greb fra Kranio – Sakral Terapi, psykomotorisk terapi og tensegrity.

Kranio – Sakral terapien er effektiv til afbalancering af et følsomt eller stresset nervesystem. Vores evne til at slappe af, være i kontakt med andre, tackle stress og psykiske udfordringer afhænger af nervesystemets balance mellem aktivitet og hvile. Når nervesystemet er i balance fungerer vores arbejdsliv og sociale liv godt, dette kalder vi “social engagement”, så føler vi glæde og er afslappede i os selv og i sociale situationer. Kranio – Sakral terapi forbedrer balancen i nervesystemet og giver energi og har derfor effekt på stress, angst og depression.

Kranio – Sakral Terapi er rigtig godt til spædbørn, børn og unge.
Se fx: Behandling af baby og børn

Tensegrity

Tensegrity er oprindelig en betegnelse for spændingsmønstre i fysiske strukturer, som en bro eller en bygning.
I forbindelse med kropsterapi betegner tensegrity spændingsmønstre i kroppen. For at afspænde disse spændinger bruges nænsomme greb på kroppen i kombination med terapeutens mentale nærvær under behandlingen. Metoden arbejder dybt ind i kroppens fysiske og energimæssige strukturer.
Når der bruges tensegrity i behandlingen bearbejdes leddene, så de frigøres fra spænding og kommer tilbage mod en naturlig balance. Et led kan være skævt opspændt, så musklerne på de forskellige sider af ledet ikke trækker lige meget, her taler vi om “mikro” skævheder, eller det kan være sammenpresset pga spænding i muskler og sener. Tensegritymetoden søger at frigøre leddene for ubalance. Dermed får kroppen det generelt bedre.
Jeg bruger tensegrity sammen med Kranio – Sakral Terapi og psykomotorisk behandling for at opnå større behandlingseffekt.

KRANIO-SAKRAL TERAPI, PSYKOMOTORISK TERAPI, STRESSBEHANDLING OG MINDFULNESS

ved psykomotorisk terapeut, KST – terapeut, Marte Meo terapeut
og mindfulnesslærer Lisbeth Clausen

NEDTRYKTHED, ANGST OG STRESS

Stressbehandling og behandling mod nedtrykthed og angst planlægges individuelt ud fra den problematik og de symptomer man kommer med. Der er ofte tale om en kombination af fysiske, psykiske og adfærdsmæssige symptomer. Første gang afdækkes symptombilledet og hvordan symptomerne har udviklet sig over tid, og behandlingen startes op. Der bruges kropslige teknikker Kranio-Sakral – og psykomotorisk terapi, psykoterapi, mindfulnesstræning og coaching i behandlingsforløbet.

BEHANDLING AF BABY OG BØRN

Spædbørn og børn behandles med blid Kranio – Sakral Terapi for kolik, skævheder, smerter, spændinger, stress, uro, adfærdsproblemer mm. Forældre til spædbørn og småbørn har mulighed for at få anvist øvelser og behandlende greb, de selv kan udføre.
For større børn tilbydes, ud over kropsterapi, terapeutiske samtaler omkring skolegang, familieproblemer, det sociale liv, angst, uro, lavt selvværd og tristhed.
Forældre tilbydes rådgivning omkring problemer med børn og unge fx i forhold til stress, sociale kompetencer, ADHD, lavt selvværd, indre uro, udadreageren, skolegang, familieliv.

KRANIO-SAKRAL – OG PSYKOMOTORISK KROPSTERAPI

er blide og dybtgående behandlingstyper for kropslige symptomer som hovedpine, spændinger, smerter, migræne, piskesmæld, iskias, uro, alle typer rygproblemer, stress, kroniske smerter mm. Der behandles med en kombination af Kranio – Sakral Terapi og psykomotorisk behandling hvorved både muskler, sener, led og nervesystem bliver afbalanceret. Første gang afklares problematikken og behandlingen startes op. Mangeårig erfaring sikrer et godt resultat. Vi har stor erfaring med behandling af børn i alle aldre. Al behandling foregår udenpå tøjet.

PSYKOTERAPI OG PARTERAPI

Handlingsorienteret og indfølende individuel psykoterapi, rådgivning og coaching for unge, voksne, særligt sensitive, PTSD ramte og par. Psykoterapi og coaching fokuserer på selvværd, selvtillid, selvomsorg og handlekraft.

MINDFULNESS KURSER 

Gennem året har vi en række kurser og workshops i mindfulness og meditation både for begyndere og viderekommende. Opstart er typisk i januar og september, men der er tilbud løbende gennem året. Skriv eller ring hvis ikke du finder et tilbud, der passer dig. Tilmelding til kurser sker gennem linket AOF Mindfulness

KROPSTERAPI OG TERAPEUTISK SAMTALE FOR UNGE

Der bruges blide behandlingsmetoder: Kranio – Sakral Terapi og psykomotorisk terapi for en række fysiske symptomer fx spændinger i skuldre og nakke, hovedpine, migræne, ondt i maven, menstruationssmerter, symptomer efter sportsskader, hjernerystelse, uheld mv.
Der bruges nænsom terapeutisk samtale og psykoterapi for psykiske symptomer fx angst, nedtrykthed, dårligt selvværd, ensomhed, præstationsangst, sort/hvidt livssyn mv. og for adfærdsmæssige symptomer fx konfliktfyldt adfærd, indre uro, generthed, søvnløshed, aggression mv.

 

TIDSBESTILLING

Bestil tid via mail ved at klikke på billedet. Vælger du mail kan du få yderligere informationer eller komme i dialog med mig. Det er også muligt at bestille tid ved at sende en sms til mobil 30 24 24 13 eller via online booking

Center for krop og psyke - Odense

Center for krop og psyke - Blommenslyst

Kontakt klinikken

Mere information

Adresser:
Oasen, Thorsgade 13,
5000 Odense C

Mandage: Middelfartvej 491,
5491 Blommenslyst

Telefon: 30 24 24 13