+45 30 24 24 13 mail@lisbeth-clausen.dk

Psykomotorisk muskel - og ledbehandling

Dybdegående afspænding af muskler og led

Psykomotorisk terapi

Psykomotorisk behandling/terapi er en nænsom, manuel muskel – og ledbehandlingsmetode, som udføres af uddannede psykomotoriske terapeuter.

Behandlingen er en dybdegående afspænding af muskler og led, som foregår ved specifikke greb, tryk og stræk af musklerne. Behandlingen foregår udenpå løstsiddende tøj og opleves utrolig behagelig, afslappende og afstressende. Hele kroppen bliver behandlet i forståelse for, at spændinger og ubalance influerer kroppen fra top til tå, selvom det kan være i et begrænset område, man har symptomer. Læs om symptomer.

Behandlingerne bruges ofte i et defineret behandlingsforløb i kombination med andre af vores behandlingsmetoder. Behandlingerne kan fint supplere  behandling indenfor det etablerede behandlingssystem. Behandlingerne kan desuden bruges regelmæssigt med intervaller for at forebygge stress, spændinger og smerter og dermed opretholde fysisk balance og sundhed. Erfaring viser at regelmæssig behandling med 1 – 2 måneders mellemrum forebygger alvorligere smerte – , spændings- og stresstilstande.

Behandlingerne foregår i dialog om kroppen og hverdagen, da der tages udgangspunkt i sammenhængen mellem krop, psyke, tanker og adfærd. Man vil blive inddraget i sin egen behandling, på den måde, at man arbejder med fx fysiske øvelser, afspændingsøvelser, mindfulness eller psykiske og adfærdsmæssige justeringer og ændringer mellem behandlingsgangene.

Under den enkelte session opfordres man til at mærke og beskrive, hvordan man mærker kroppen for at tydeliggøre og udvikle kropsbevidsthed og forståelse for kroppens signaler på belastning og stress. En veludviklet kropsbevidsthed nedsætter risikoen for stresstilstande betydeligt.

Vores nervesystem er meget følsomt overfor stress. I et behandlingsforløb arbejdes med at se symptomer i en sammenhæng med livsførelse, følelsesmæssige belastninger og tankemønstre. Stress og negative oplevelser giver spændinger og smerter. Jo mere stress, jo flere symptomer.  Behandlingen vil sætte en helbredelsesproces i gang, som fremskyndes, når man arbejder bevidst med sig selv mellem behandlingerne. Et behandlingsforløb giver øget kropsbevidsthed, modstandskraft mod stress, færre symptomer, mere energi, livsglæde og selvværd. Behandling er for alle både børn og voksne.
Online booking

KRANIO-SAKRAL TERAPI, PSYKOMOTORISK TERAPI, STRESSBEHANDLING OG MINDFULNESS

ved psykomotorisk terapeut, KST – terapeut, Marte Meo terapeut
og mindfulnesslærer Lisbeth Clausen

NEDTRYKTHED, ANGST OG STRESS

Stressbehandling og behandling mod nedtrykthed og angst planlægges individuelt ud fra den problematik og de symptomer man kommer med. Der er ofte tale om en kombination af fysiske, psykiske og adfærdsmæssige symptomer. Første gang afdækkes symptombilledet og hvordan symptomerne har udviklet sig over tid, og behandlingen startes op. Der bruges kropslige teknikker Kranio-Sakral – og psykomotorisk terapi, psykoterapi, mindfulnesstræning og coaching i behandlingsforløbet.

BEHANDLING AF BABY OG BØRN

Spædbørn og børn behandles med blid Kranio – Sakral Terapi for kolik, skævheder, smerter, spændinger, stress, uro, adfærdsproblemer mm. Forældre til spædbørn og småbørn har mulighed for at få anvist øvelser og behandlende greb, de selv kan udføre.
For større børn tilbydes, ud over kropsterapi, terapeutiske samtaler omkring skolegang, familieproblemer, det sociale liv, angst, uro, lavt selvværd og tristhed.
Forældre tilbydes rådgivning omkring problemer med børn og unge fx i forhold til stress, sociale kompetencer, ADHD, lavt selvværd, indre uro, udadreageren, skolegang, familieliv.

KRANIO-SAKRAL – OG PSYKOMOTORISK KROPSTERAPI

er blide og dybtgående behandlingstyper for kropslige symptomer som hovedpine, spændinger, smerter, migræne, piskesmæld, iskias, uro, alle typer rygproblemer, stress, kroniske smerter mm. Der behandles med en kombination af Kranio – Sakral Terapi og psykomotorisk behandling hvorved både muskler, sener, led og nervesystem bliver afbalanceret. Første gang afklares problematikken og behandlingen startes op. Mangeårig erfaring sikrer et godt resultat. Vi har stor erfaring med behandling af børn i alle aldre. Al behandling foregår udenpå tøjet.

PSYKOTERAPI OG PARTERAPI

Handlingsorienteret og indfølende individuel psykoterapi, rådgivning og coaching for unge, voksne, særligt sensitive, PTSD ramte og par. Psykoterapi og coaching fokuserer på selvværd, selvtillid, selvomsorg og handlekraft.

MINDFULNESS KURSER 

Gennem året har vi en række kurser og workshops i mindfulness og meditation både for begyndere og viderekommende. Opstart er typisk i januar og september, men der er tilbud løbende gennem året. Skriv eller ring hvis ikke du finder et tilbud, der passer dig. Tilmelding til kurser sker gennem linket AOF Mindfulness

KROPSTERAPI OG TERAPEUTISK SAMTALE FOR UNGE

Der bruges blide behandlingsmetoder: Kranio – Sakral Terapi og psykomotorisk terapi for en række fysiske symptomer fx spændinger i skuldre og nakke, hovedpine, migræne, ondt i maven, menstruationssmerter, symptomer efter sportsskader, hjernerystelse, uheld mv.
Der bruges nænsom terapeutisk samtale og psykoterapi for psykiske symptomer fx angst, nedtrykthed, dårligt selvværd, ensomhed, præstationsangst, sort/hvidt livssyn mv. og for adfærdsmæssige symptomer fx konfliktfyldt adfærd, indre uro, generthed, søvnløshed, aggression mv.

 

TIDSBESTILLING

Bestil tid via mail ved at klikke på billedet til højre. Vælger du mail kan du få yderligere informationer eller komme i dialog med mig. Det er også muligt at bestille tid ved at sende en sms til mobil 30 24 24 13 eller via online booking

Center for krop og psyke - Odense

Center for krop og psyke - Blommenslyst

Kontakt klinikken

Mere information

Adresser:
Oasen, Thorsgade 13,
5000 Odense C

Efter aftale:
Middelfartvej 491,
5491 Blommenslyst

Telefon: 30 24 24 13