+45 30 24 24 13 mail@lisbeth-clausen.dk

Mindfulnesskurser hos AOF

Nederst på siden: oprettelse af specifikke kurser for grupper

Mindfulness

Mindfulness og meditation er effektive metoder til behandling og forebyggelse af fx stress, indre uro,tankemylder, mangel på energi, søvnløshed. Mange oplever stress i kortere eller længere tid, og føler det hjælper, at holde tankerne i ro, at falde til ro i sindet. Der er også en del mennesker, som starter på mindfulness af nysgerrighed eller en søgen efter at lære sig selv at kende på et dybere plan.

Ved mindfulness forstår vi nærvær i tanke og handling, at kunne samle tankerne om en ting ad gangen, at kunne slappe af i sig selv og vælge en positiv vej i hverdagen. Kurser i mindfulness består en række øvelser. Samt  fordybelse i en række menneskelige og kulturelle værdier, holdninger og egenskaber, som er med til at træne sindet til ro, eftertænksomhed og udvikling af en positiv livsholdning. 

Mindfulnesskurserne henvender sig til bl.a. til personer som:

 • oplever de første tegn på stress
 • er akut stressramte
 • er sygemeldte med stress
 • er i bedring efter stress
 • ønsker stressforebyggelse
 • har eller har været ramt af depression og angst i mild grad

Mindfulness kan bruges her og nu og har en effekt med det samme. For at få varige positive ændringer af stresstilstande, bliver man nød til at praktisere mindfulness regelmæssigt over tid.

NB: Nederst på siden kan læses om oprettelse af kurser på bestilling.

Mindfulness mod stress l
Én gang om ugen i 8 uger

Mange oplever stress i hverdagen og har brug for metoder, der hjælper til at kunne falde til ro. Mindfulness kan over tid hjælpe til ro, fokus og nærvær. Mindfulness er baseret på metoder, som går langt tilbage i tiden, metoder som træner vores bevidsthed og koncentration. I dag er mindfulness kendt for sin positive effekt på stress, angst og indre uro.
I hverdagen vil mindfulness kunne styrke vores evne til at koncentrere os, om det vi er i gang med, vores evne til at samle tankerne om en ting ad gangen. Mindfulness, vil øge vores opmærksomhed på at tage pauser og slappe af. Når vores koncentration og evne til at slappe af bliver bedre, bliver overskud, glæde og evne til at tænke positivt bygget op.
Vi arbejder med metoder og teknikker for krop, følelser og tanker. Øvelserne er specielt udvalgt til at nedsætte følelser af stress, anspændthed og indre uro. Balance i krop og sind er en forudsætning for at kunne føle sig sund og tilfreds i hverdagen.

Start: 14.09.2020 kl. 18:30 – 20:00

Ugedag Mandag
Holdnr
Adresse AOF Hunderupvej
Hunderupvej 103
5230 Odense M
Lokale B2
Holdtimer 16
Antal mødegange 8
Afdeling/Tilmeld AOF Odense & Nordfyn (kurset er ikke på web endnu.)

Mindfulness mod stress ll
Én gang om ugen i 10 uger

For personer, som har interesse for mindfulness og har snuset til det før. At følge et videregående kursus vil være en god mulighed for at komme godt videre med mindfulness. På kurset arbejder vi ud fra deltagernes ønsker om fx indre ro, mere nærvær, dybere koncentration, at kunne holde fokus og evnen til at være målrettethed i hverdagen. Vi arbejder med de grundlæggende teknikker til åndedrætsbevidsthed, træning af kropsopmærksomhed, afspænding, centrering i hverdagen og træning i nærvær. Vi vil arbejde dybere på at få opbygget kropslig, følelsesmæssig og mental balance.

Mindfulness træning forebygger og afhjælper indre uro og stress og gør det lettere at holde fokus på det vigtige i hverdagen. Øvelserne styrker immunforsvaret og hjælpe med at opretholde et godt helbred.
Medbring tæppe og eventuelt en pude.

Start: 10 – 09 – 2020, kl. 18:30 til 20:00

Ugedag Torsdag
Holdnr
Adresse AOF Hunderupvej
Hunderupvej 103
5230 Odense M
Lokale B2, 1. sal, yoga
Holdtimer 20
Antal mødegange 10
Afdeling AOF Odense & Nordfyn, (endnu ikke på web)

Mindfulness brush up workshop, lørdag 26.9. 2020

Workshoppen er for personer, som tidligere har deltaget på kursus hos Lisbeth eller som har lidt erfaring med mindfulness fra andre kurser. Har du brug for at komme i gang med mindfulness igen, få nye ideer til din mindfulnesspraksis, fordybe dig i mindfulness tankegang og livsstil eller at gøre noget mindfult en enkelt dag, så meld dig til denne workshop.
Vi tager dels udgangspunkt i de grundlæggende øvelser i mindfulness, den grundlæggende praksis og dels i de emner og temaer deltagerne vil arbejde med denne dag.
Stikord: kropsbevidsthed og afspænding, åndedrætsbevidsthed, hjertekontakt, ro, selvværd, fokusering.
Nede på jorden undervisning, øvelser du kan gå lige til, sammen med andre der dyrker mindfulness.  

Workshoppen slås snart op på AOFs website.

 

Mindfulness og meditation weekendkursus
for
ro, koncentration og energi, en weekend i foråret 2020

Mindfulness og meditation er baseret på gamle teknikker og viden fra filosofi og religion verden over. Mindfulness styrker evnen til at fokusere og være i nuet. Meditation leder hen imod en tilstand af total afspænding, samtidig med at man er vågen og koncentreret. Vi vil arbejde med øvelser og metoder der styrker fokusevnen og giver generel ro. Vi vil bruge øvelser for afspænding, åndedræt, følelsesmæssig og mental ro. Mindfulness og meditation nedbringer og forebygger stress og uro, styrker immunforsvaret og giver mere energi. Kropslig og mental balance er en forudsætning for at føle overskud, ro og at have det godt i hverdagen.

Start: 07-03-2020, kl. 10:00

Ugedag Lørdag og Søndag
Holdnr 94305
Adresse AOF Hunderupvej
Hunderupvej 103
5230 Odense M
Lokale A8, stuen yoga
Holdtimer 11
Antal mødegange 2
Afdeling

AOF Odense & Nordfyn

Mindfulness – og meditationskurser oprettes

I Odense og på Fyn oprettes kurser for specifikke målgrupper. Er i en gruppe fra omkring 8 til 25 personer, der ønsker undervisning i mindfulness og meditation på begynderniveau eller niveau for øvede tilpasses kurset jeres målgruppe, ønsker, tema, interesse.
Der udarbejdes et forslag til datoer, længde og indhold samt et økonomisk overslag til et kursus.  Alle kurser vil indeholde teori og øvelser, man kan gå lige til og bruge efter kurset. Der vil blive lagt vægt på praksis, så deltagerne kan føle sig klar til at bruge mindfulness i hverdagen.
Vi har erfaring med at oprettet kurser for mindre grupper i virksomheder, foreninger, institutioner, folkeskoler mv.

Der tilbydes endvidere kursusforløb i stresshåndtering, supervision og  kommunikation, nærvær og samspil mellem børn og familier.  
Ring 30242413 eller skriv på mail@lisbeth-clausen.dk for yderligere informationer.
Læs om individuelle mindfulness sessioner på klinikken her.

KRANIO-SAKRAL TERAPI, PSYKOMOTORISK TERAPI, STRESSBEHANDLING OG MINDFULNESS

ved psykomotorisk terapeut, KST – terapeut, Marte Meo terapeut
og mindfulnesslærer Lisbeth Clausen

NEDTRYKTHED, ANGST OG STRESS

Stressbehandling og behandling mod nedtrykthed og angst planlægges individuelt ud fra den problematik og de symptomer man kommer med. Der er ofte tale om en kombination af fysiske, psykiske og adfærdsmæssige symptomer. Første gang afdækkes symptombilledet og hvordan symptomerne har udviklet sig over tid, og behandlingen startes op. Der bruges kropslige teknikker Kranio-Sakral – og psykomotorisk terapi, psykoterapi, mindfulnesstræning og coaching i behandlingsforløbet.

BEHANDLING AF BABY OG BØRN

Spædbørn og børn behandles med blid Kranio – Sakral Terapi for kolik, skævheder, smerter, spændinger, stress, uro, adfærdsproblemer mm. Forældre til spædbørn og småbørn har mulighed for at få anvist øvelser og behandlende greb, de selv kan udføre.
For større børn tilbydes, ud over kropsterapi, terapeutiske samtaler omkring skolegang, familieproblemer, det sociale liv, angst, uro, lavt selvværd og tristhed.
Forældre tilbydes rådgivning omkring problemer med børn og unge fx i forhold til stress, sociale kompetencer, ADHD, lavt selvværd, indre uro, udadreageren, skolegang, familieliv.

KRANIO-SAKRAL – OG PSYKOMOTORISK KROPSTERAPI

er blide og dybtgående behandlingstyper for kropslige symptomer som hovedpine, spændinger, smerter, migræne, piskesmæld, iskias, uro, alle typer rygproblemer, stress, kroniske smerter mm. Der behandles med en kombination af Kranio – Sakral Terapi og psykomotorisk behandling hvorved både muskler, sener, led og nervesystem bliver afbalanceret. Første gang afklares problematikken og behandlingen startes op. Mangeårig erfaring sikrer et godt resultat. Vi har stor erfaring med behandling af børn i alle aldre. Al behandling foregår udenpå tøjet.

PSYKOTERAPI OG PARTERAPI

Handlingsorienteret og indfølende individuel psykoterapi, rådgivning og coaching for unge, voksne, særligt sensitive, PTSD ramte og par. Psykoterapi og coaching fokuserer på selvværd, selvtillid, selvomsorg og handlekraft.

MINDFULNESS KURSER 

Gennem året har vi en række kurser og workshops i mindfulness og meditation både for begyndere og viderekommende. Opstart er typisk i januar og september, men der er tilbud løbende gennem året. Skriv eller ring hvis ikke du finder et tilbud, der passer dig. Tilmelding til kurser sker gennem linket AOF Mindfulness

KROPSTERAPI OG TERAPEUTISK SAMTALE FOR UNGE

Der bruges blide behandlingsmetoder: Kranio – Sakral Terapi og psykomotorisk terapi for en række fysiske symptomer fx spændinger i skuldre og nakke, hovedpine, migræne, ondt i maven, menstruationssmerter, symptomer efter sportsskader, hjernerystelse, uheld mv.
Der bruges nænsom terapeutisk samtale og psykoterapi for psykiske symptomer fx angst, nedtrykthed, dårligt selvværd, ensomhed, præstationsangst, sort/hvidt livssyn mv. og for adfærdsmæssige symptomer fx konfliktfyldt adfærd, indre uro, generthed, søvnløshed, aggression mv.

TIDSBESTILLING

Bestil tid via mail ved at klikke på billedet til højre. Vælger du mail kan du få yderligere informationer eller komme i dialog med mig. Det er også muligt at bestille tid ved at sende en sms til mobil 30 24 24 13 eller via online booking

Center for krop og psyke - Odense

Center for krop og psyke - Blommenslyst

Mindfulness og meditation er effektive metoder til behandling og forebyggelse af stress, indre uro,tankemylder, mangel på energi, søvnløshed mv. Mange oplever stress i kortere eller længere tid, og føler det hjælper, at kunne holde tankerne i ro, at falde til ro i sindet. Der er også en del mennesker, som starter på mindfulness af nysgerrighed eller en søgen efter at lære sig selv at kende på et dybere plan.

Ved mindfulness forstår vi nærvær i tanke og handling, at kunne samle tankerne om en ting ad gangen, at kunne slappe af i sig selv og vælge en positiv vej i hverdagen. Kurser i mindfulness består en række øvelser. Samt  fordybelse i en række menneskelige og kulturelle værdier, holdninger og egenskaber, som er med til at træne sindet til ro, eftertænksomhed og udvikling af en positiv livsholdning. 

Mindfulnesskurserne henvender sig til bl.a. til personer som:

 • oplever de første tegn på stress
 • er akut stressramte
 • er sygemeldte med stress
 • er i bedring efter stress
 • ønsker stressforebyggelse
 • har eller har været ramt af depression og angst i mild grad
 • vil afprøve om mindfulness er noget for dem

Mindfulness kan bruges her og nu og har en effekt med det samme. For at få varige positive ændringer af stresstilstande, bliver man nød til at praktisere mindfulness regelmæssigt over tid.

Mindfulness mod stress l
Én gang om ugen i 8 uger

Mange oplever stress i hverdagen og har brug for metoder, der hjælper til at kunne falde til ro. Mindfulness kan over tid hjælpe til ro, fokus og nærvær. Mindfulness er baseret på metoder, som går langt tilbage i tiden, metoder som træner vores bevidsthed og koncentration. I dag er mindfulness kendt for sin positive effekt på stress, angst og indre uro.
I hverdagen vil mindfulness kunne styrke vores evne til at koncentrere os, om det vi er i gang med, vores evne til at samle tankerne om en ting ad gangen. Mindfulness, vil øge vores opmærksomhed på at tage pauser og slappe af. Når vores koncentration og evne til at slappe af bliver bedre, bliver overskud, glæde og evne til at tænke positivt bygget op.
Vi arbejder med metoder og teknikker for krop, følelser og tanker. Øvelserne er specielt udvalgt til at nedsætte følelser af stress, anspændthed og indre uro. Balance i krop og sind er en forudsætning for at kunne føle sig sund og tilfreds i hverdagen.

Start: 27 - 01 - 20 kl. 18:30

Ugedag Mandag
Holdnr 94306
Adresse AOF Hunderupvej
Hunderupvej 103
5230 Odense M
Lokale Yoga, kld.
Holdtimer 16
Antal mødegange 8
Afdeling/Tilmeld AOF Odense & Nordfyn

Mindfulness mod stress ll, én gang om ugen i 10 uger

For personer, som har interesse for mindfulness og har snuset til det før. At følge et videregående kursus vil være en god mulighed for at komme godt videre med mindfulness. På kurset arbejder vi ud fra deltagernes ønsker om fx indre ro, mere nærvær, dybere koncentration, at kunne holde fokus og evnen til at være målrettethed i hverdagen. Vi arbejder med de grundlæggende teknikker til åndedrætsbevidsthed, træning af kropsopmærksomhed, afspænding, centrering i hverdagen og træning i nærvær. Vi vil arbejde dybere på at få opbygget kropslig, følelsesmæssig og mental balance.

Mindfulness træning forebygger og afhjælper indre uro og stress og gør det lettere at holde fokus på det vigtige i hverdagen. Øvelserne styrker immunforsvaret og hjælpe med at opretholde et godt helbred.
Medbring tæppe og eventuelt en pude.

Start: 23-01-2020, kl. 18:30

Ugedag Torsdag
Holdnr 94307
Adresse AOF Hunderupvej
Hunderupvej 103
5230 Odense M
Lokale B2, 1. sal, yoga
Holdtimer 20
Antal mødegange 10
Afdeling AOF Odense & Nordfyn

Mindfulness og meditation weekendkursus en weekend i foråret 2020

Mindfulness og meditation er baseret på gamle teknikker og viden fra filosofi og religion verden over. Mindfulness styrker evnen til at fokusere og være i nuet. Meditation leder hen imod en tilstand af total afspænding, samtidig med at man er vågen og koncentreret. Vi vil arbejde med øvelser og metoder der styrker fokusevnen og giver generel ro. Vi vil bruge øvelser for afspænding, åndedræt, følelsesmæssig og mental ro. Mindfulness og meditation nedbringer og forebygger stress og uro, styrker immunforsvaret og giver mere energi. Kropslig og mental balance er en forudsætning for at føle overskud, ro og at have det godt i hverdagen.

Start: 07-03-2020, kl. 10:00

Ugedag Lørdag og Søndag
Holdnr 94305
Adresse AOF Hunderupvej
Hunderupvej 103
5230 Odense M
Lokale A8, stuen yoga
Holdtimer 11
Antal mødegange 2
Afdeling

AOF Odense & Nordfyn

 

 

 

 

 

Kontakt klinikken

Mere information

Adresser:
Oasen, Thorsgade 13,
5000 Odense C

Efter aftale:
Middelfartvej 491,
5491 Blommenslyst

Telefon: 30 24 24 13