+45 30 24 24 13 mail@lisbeth-clausen.dk

Mindfulnesskurser

– ro, koncentration, energi

Mindfulness

Mindfulness og meditation er effektive metoder til behandling og forebyggelse af fx stress, indre uro,tankemylder, mangel på energi, søvnløshed. Mange oplever stress i kortere eller længere tid, og føler det hjælper, at holde tankerne i ro, at falde til ro i sindet. Der er også en del mennesker, som starter på mindfulness af nysgerrighed eller en søgen efter at lære sig selv at kende på et dybere plan.

Ved mindfulness forstår vi nærvær i tanke og handling, at kunne samle tankerne om en ting ad gangen, at kunne slappe af i sig selv og vælge en positiv vej i hverdagen. Kurser i mindfulness består en række øvelser. Samt  fordybelse i en række menneskelige og kulturelle værdier, holdninger og egenskaber, som er med til at træne sindet til ro, eftertænksomhed og udvikling af en positiv livsholdning. 

Mindfulnesskurserne henvender sig til bl.a. til personer som:

  • oplever de første tegn på stress
  • er akut stressramte
  • er sygemeldte med stress
  • er i bedring efter stress
  • ønsker stressforebyggelse
  • har eller har været ramt af depression og angst i mild grad

Mindfulness kan bruges her og nu og har en effekt med det samme. For at få varige positive ændringer af stresstilstande, bliver man nød til at praktisere mindfulness regelmæssigt over tid.

Mindfulness mod stress l
Én gang om ugen i 8 uger

Mange oplever stress i hverdagen og har brug for metoder, der hjælper til at kunne falde til ro. Mindfulness kan over tid hjælpe til ro, fokus og nærvær. Mindfulness er baseret på metoder, som går langt tilbage i tiden, metoder som træner vores bevidsthed og koncentration. I dag er mindfulness kendt for sin positive effekt på stress, angst og indre uro.
I hverdagen vil mindfulness kunne styrke vores evne til at koncentrere os, om det vi er i gang med, vores evne til at samle tankerne om en ting ad gangen. Mindfulness, vil øge vores opmærksomhed på at tage pauser og slappe af. Når vores koncentration og evne til at slappe af bliver bedre, bliver overskud, glæde og evne til at tænke positivt bygget op.
Vi arbejder med metoder og teknikker for krop, følelser og tanker. Øvelserne er specielt udvalgt til at nedsætte følelser af stress, anspændthed og indre uro. Balance i krop og sind er en forudsætning for at kunne føle sig sund og tilfreds i hverdagen.

Start: 27 – 01 – 20 kl. 18:30

Ugedag Mandag
Holdnr 94306
Adresse AOF Hunderupvej
Hunderupvej 103
5230 Odense M
Lokale Yoga, kld.
Holdtimer 16
Antal mødegange 8
Afdeling/Tilmeld AOF Odense & Nordfyn

 

Mindfulness mod stress ll
Én gang om ugen i 10 uger

For personer, som har interesse for mindfulness og har snuset til det før. At følge et videregående kursus vil være en god mulighed for at komme godt videre med mindfulness. På kurset arbejder vi ud fra deltagernes ønsker om fx indre ro, mere nærvær, dybere koncentration, at kunne holde fokus og evnen til at være målrettethed i hverdagen. Vi arbejder med de grundlæggende teknikker til åndedrætsbevidsthed, træning af kropsopmærksomhed, afspænding, centrering i hverdagen og træning i nærvær. Vi vil arbejde dybere på at få opbygget kropslig, følelsesmæssig og mental balance.

Mindfulness træning forebygger og afhjælper indre uro og stress og gør det lettere at holde fokus på det vigtige i hverdagen. Øvelserne styrker immunforsvaret og hjælpe med at opretholde et godt helbred.
Medbring tæppe og eventuelt en pude.

Start: 23-01-2020, kl. 18:30

Ugedag Torsdag
Holdnr 94307
Adresse AOF Hunderupvej
Hunderupvej 103
5230 Odense M
Lokale B2, 1. sal, yoga
Holdtimer 20
Antal mødegange 10
Afdeling AOF Odense & Nordfyn

 

Mindfulness og meditation weekendkursus
for
ro, koncentration og energi, en weekend i foråret 2020

Mindfulness og meditation er baseret på gamle teknikker og viden fra filosofi og religion verden over. Mindfulness styrker evnen til at fokusere og være i nuet. Meditation leder hen imod en tilstand af total afspænding, samtidig med at man er vågen og koncentreret. Vi vil arbejde med øvelser og metoder der styrker fokusevnen og giver generel ro. Vi vil bruge øvelser for afspænding, åndedræt, følelsesmæssig og mental ro. Mindfulness og meditation nedbringer og forebygger stress og uro, styrker immunforsvaret og giver mere energi. Kropslig og mental balance er en forudsætning for at føle overskud, ro og at have det godt i hverdagen.

Start: 07-03-2020, kl. 10:00

Ugedag Lørdag og Søndag
Holdnr 94305
Adresse AOF Hunderupvej
Hunderupvej 103
5230 Odense M
Lokale A8, stuen yoga
Holdtimer 11
Antal mødegange 2
Afdeling AOF Odense & Nordfyn

Øvrige mindfulness tilbud

Følgende kurser kan oprettes efter behov privat eller i AOF regi.
Kontakt mig for yderligere oplysninger.

“Skræddersyede” mindfulness – og meditationskurser

Over hele landet oprettes kurser til en specifik målgruppe. Der udarbejdes hurtigt et forslag og et økonomisk overslag til et kursusforløb. Der oprettes kursusforløb i mindfulness, meditation, stresshåndtering, supervision mv. Alle kurser er praksis – og handlingsorienterede.  Der undervises i emnerelateret teori, metoder og teknikker, man kan gå lige hjem og bruge. Vi har hidtil oprettet kurser for virksomheder, foreninger, institutioner, folkeskoler og andre uddannelsesinsstitutioner. Ring 30242413 eller skriv på mail@lisbeth-clausen.dk for yderligere informationer.

Individuel mindfulness coaching

Har du brug for individuel vejledning, undervisning, coaching eller supervision indenfor mindfulness, meditation og spirituel udvikling, kan du komme til en eller flere individuelle sessioner. Udfra dit behov, din motivation og erfaring tilrettelægges en mindfulnesspraksis, du kan gå lige hjem og bruge.

Mindfulness i skolen og på arbejdspladsen

Mindfulness har fundet vej ind i skoler og børne – og ungdomsinstitutioner. Jeg tilbyder timer, forløb, supervision og workshops i skoler og institutioner for børn, unge, lærere og ledere i stresshåndtering, mindfulness, krop og mindfulness, empati og nærvær, empatisk kommunikation mv.

Mindfulness for unge over 18 og unge fra 14 år sammen med en voksen

Der tales meget om stress, depression og angst i Danmaark. Vi kender sikkert alle sammen nogle, der har stress eller depression, og vi ønsker ikke selv at få det. Børn og unge lider i højere grad end tidligere af angst, stress, dårligt humør, dårlig selvtillid og selvværd og kropslige symptomer, som hovedpine, migræne, ondt i ryggen mv.  I afspænding og mindfulness findes en række gode metoder, som kan bruges af alle til at forebygge en række af disse livsstilsproblemer.

Unge er udsat for mange krav og forventninger fra familie, venner, uddannelse, kulturen mv. Som modvægt til det, kan det være godt at lære at kunne hvile i sig selv, at finde ro indeni og få kontrol oer tankerne.
Der oprettes kurser for unge over 18 og for unge sammen med en voksen fra 14 år. Kurserne giver en grundlæggende viden om stress, afspænding og mindfulness, og hvordan man kan finde ro i sig selv. Der arbejdes med åndedrætsøvelser og afspændingsøvelser, som nemt kan bruges i hverdagen – og i livet fremover. Mindfulnessmetoder kan bruges i alle sammenhænge både ude i livet og hjemme i ro og fred. Metoderne vil kunne medføre større ro, fokus, overskud og selvbevidsthed.

KRANIO-SAKRAL TERAPI, PSYKOMOTORISK TERAPI, STRESSBEHANDLING OG MINDFULNESS

ved psykomotorisk terapeut, KST – terapeut, Marte Meo terapeut
og mindfulnesslærer Lisbeth Clausen

NEDTRYKTHED, ANGST OG STRESS

Stressbehandling og behandling mod nedtrykthed og angst planlægges individuelt ud fra den problematik og de symptomer man kommer med. Der er ofte tale om en kombination af fysiske, psykiske og adfærdsmæssige symptomer. Første gang afdækkes symptombilledet og hvordan symptomerne har udviklet sig over tid, og behandlingen startes op. Der bruges kropslige teknikker Kranio-Sakral – og psykomotorisk terapi, psykoterapi, mindfulnesstræning og coaching i behandlingsforløbet.

BEHANDLING AF BABY OG BØRN

Spædbørn og børn behandles med blid Kranio – Sakral Terapi for kolik, skævheder, smerter, spændinger, stress, uro, adfærdsproblemer mm. Forældre til spædbørn og småbørn har mulighed for at få anvist øvelser og behandlende greb, de selv kan udføre.
For større børn tilbydes, ud over kropsterapi, terapeutiske samtaler omkring skolegang, familieproblemer, det sociale liv, angst, uro, lavt selvværd og tristhed.
Forældre tilbydes rådgivning omkring problemer med børn og unge fx i forhold til stress, sociale kompetencer, ADHD, lavt selvværd, indre uro, udadreageren, skolegang, familieliv.

KRANIO-SAKRAL – OG PSYKOMOTORISK KROPSTERAPI

er blide og dybtgående behandlingstyper for kropslige symptomer som hovedpine, spændinger, smerter, migræne, piskesmæld, iskias, uro, alle typer rygproblemer, stress, kroniske smerter mm. Der behandles med en kombination af Kranio – Sakral Terapi og psykomotorisk behandling hvorved både muskler, sener, led og nervesystem bliver afbalanceret. Første gang afklares problematikken og behandlingen startes op. Mangeårig erfaring sikrer et godt resultat. Vi har stor erfaring med behandling af børn i alle aldre. Al behandling foregår udenpå tøjet.

PSYKOTERAPI OG PARTERAPI

Handlingsorienteret og indfølende individuel psykoterapi, rådgivning og coaching for unge, voksne, særligt sensitive, PTSD ramte og par. Psykoterapi og coaching fokuserer på selvværd, selvtillid, selvomsorg og handlekraft.

MINDFULNESS KURSER 

Gennem året har vi en række kurser og workshops i mindfulness og meditation både for begyndere og viderekommende. Opstart er typisk i januar og september, men der er tilbud løbende gennem året. Skriv eller ring hvis ikke du finder et tilbud, der passer dig. Tilmelding til kurser sker gennem linket AOF Mindfulness

KROPSTERAPI OG TERAPEUTISK SAMTALE FOR UNGE

Der bruges blide behandlingsmetoder: Kranio – Sakral Terapi og psykomotorisk terapi for en række fysiske symptomer fx spændinger i skuldre og nakke, hovedpine, migræne, ondt i maven, menstruationssmerter, symptomer efter sportsskader, hjernerystelse, uheld mv.
Der bruges nænsom terapeutisk samtale og psykoterapi for psykiske symptomer fx angst, nedtrykthed, dårligt selvværd, ensomhed, præstationsangst, sort/hvidt livssyn mv. og for adfærdsmæssige symptomer fx konfliktfyldt adfærd, indre uro, generthed, søvnløshed, aggression mv.

TIDSBESTILLING

Bestil tid via mail ved at klikke på billedet til højre. Vælger du mail kan du få yderligere informationer eller komme i dialog med mig. Det er også muligt at bestille tid ved at sende en sms til mobil 30 24 24 13 eller via online booking

Center for krop og psyke - Odense

Center for krop og psyke - Blommenslyst

Kontakt klinikken

Mere information

Adresser:
Oasen, Thorsgade 13,
5000 Odense C

Efter aftale:
Middelfartvej 491,
5491 Blommenslyst

Telefon: 30 24 24 13