Undgå stress og uro

Behandling af unge

Kropsterapi og terapeutisk samtale for unge

Denne artikel henvender sig til unge fra omkring 14 til 21 år, forældre til unge og voksne, som arbejder med unge. Hvis du er mellem 14 og 18 skal dine forældre med på råd, når du søger behandling.

Jeg tilbyder kropsterapi for en række fysiske symptomer fx spændinger i skuldre og nakke, hovedpine, migræne, ondt i maven, menstruationssmerter, symptomer efter sportsskader, hjernerystelse, uheld mv. Læs om symptomer.

Jeg tilbyder terapeutiske samtaler og psykoterapi for psykiske symptomer som angst, nedtrykthed, dårligt selvværd, ensomhed, præstationsangst, sort/hvidt livssyn mv. og for adfærdsmæssige symptomer som konfliktfyldt adfærd, indre uro, generthed, søvnløshed, aggression mv. Ofte bruges både kropsterapi (Kranio-Sakral – og psykomotorisk terapi) og samtale i et behandlingsforløb, som kan strække sig over 2 – 6 gange. Book tid

 Kropslige, psykiske og adfærdsmæssige symptomer påvirker ofte unge og deres familier negativt i hverdagen. Symptomer kan også påvirke skolegang, uddannelse og det sociale liv og kan have mange årsager eller kombinationer af årsager. Symptomer kan fx skyldes alder og udvikling, ubalancer i hormonerne, anspændt muskulatur, usikkerhed på identitet, pres fra kønsroller, familie, skole eller sociale problemer.  

Der ud over kan unge komme ud for situationer og hændelser, som opleves traumatiske, hvilket kan skabe ubalance i kroppen og psyken. Hændelser som fx kropslige skader og ulykker, forældres skilsmisse, forældres misbrug, mobning, vold, følelser af udstødelse i gruppen, det at være vidne til at andre ikke har det godt, dødsfald. Symptomer på chok og traumer kan vise sig fysisk, følelsesmæssigt eller adfærdsmæssigt eller som en kombination. 

 

 

Unge kan behandles både med kropslige- og samtaleterapeutiske metoder. Den kropslige behandling er en kombination af Kranio – Sakral Terapi og psykomotorisk terapi. Begge metoder giver en dyb afspænding. De retter op på ubalancer i krop og nervesystem og nedsætter stress og uro. Kropsterapi  opleves meget behagelig og afslappende, gør ikke ondt og udføres udenpå tøjet. Unge oplever hurtigt en bedring.

For mange unge kan det kan være svært at åbne sig, overfor forældre eller voksne man kender. Eller man kan have brug for professionelle øjne på et problem. Det kan være givende at tale med en udenforstående, en professionel, om sig selv. Samtalerne hjælper en til at forstå sig selv, egne problemer, behov, tanker og følelser. Derved bliver man bedre til at forstå andre. Fra første gang findes frem til konkrete metoder og handlingsstrategier, der kan bruges til at løse problemer med. Det nye syn på en selv og livet og de nye handlingsstrategier korrigeres, udbygges og diskuteres de efterfølgende gange.

Af og til kan det være gavnligt for de yngste, at forældrene kommer med til samtale. Dette vil blive foreslået, hvis det skønnes vigtigt.
Man skal indstille sig på at komme til ca. 2 til 6 behandlinger.
Få yderligere informationer ved at besøge siderne: Kranio – Sakral terapi, Psykomotorisk behandling, Psykoterapi.

Online booking

 Mindfulness for unge

Unge med interesse for mindfulness kan bestille tid til en personlig mindfulness session. Se under linket Mindfulness individuel.
Af og til tilbydes mindfulnesskurser for unge 14 – 18 år, kontakt for information.