Lisbeth Holm Clausen

Center for krop og psyke blev grundlagt i 2004. Jeg dimitterede som afspændingspædagog (nu psykomotorisk terapeut) i 1990 og har siden taget flere uddannelser som alternativ behandler. F.eks. Marte Meo terapeut i 2002 og Kranio – Sakral Terapeut, fra Stanley Rosenberg Institut, i årene 2004 – 2008. Fra 1984 til nu har jeg taget kurser og videreuddannelsesforløb indenfor meditation og mindfulness. Jeg praktiserer meditation dagligt.

De behandlingsformer og kurser jeg tilbyder, er baseret på disse uddannelser, kurser og videreuddannelsesforløb. Det gennemgående vandmærke, er det psykomotoriske teori – og praksisgrundlag, hvordan krop, psyke og dagligdag hænger sammen. Og den basale forståelse for, at alle kan lære at afbalancere sin egen krop. 

Uddannelsen til psykomotorisk terapeut, er i dag en sundhedsfaglig professionsbachelor. Psykomotoriske terapeuter arbejder med behandling, sundhedsfremme og forebyggelse af fysisk og psykisk sygdom. Vi arbejder med kroppen, personligheden og kulturen set i en sammenhæng.

Gennem mange års behandlingserfaring har jeg fundet mit eget arbejdsmæssige ståsted. Bestående af en kombination af teknikker og  metoder, der forløser kroppens smerter, spændinger og ubalancer og genopbygger kropsbevidsthed, selvværd, energi og handlekraft.

Mit speciale er den psykofysiske proces, set som nervesystemets vekselvirkning mellem stress og hvile. Denne proces indbefatter en forståelsen af nervesystemets reaktioner på og afbalancering af følelser, tanker og handlinger. I behandling søges mod at skabe forståelse, accept og selvhelbredelse. Jeg tilbyder behandling for mennesker i alle aldre.

Siden 2013 har jeg kontinuert fulgt undervisnings – og videreuddannelsesforløb hos Jens – Erik Risom, Skolen for anvendt meditation. Jens – Erik Risom er elev af Jes Bertelsen og formidler den tibetansk buddhistiske meditationsretning Dzogchen. Jeg følger løbende online enkeltkurser med Jes Bertelsen.
Siden 2010 har jeg fulgt et personligt supervisionsforløb hos Heilpraktiker Arvin Larsen, Holistica Medica i Hornsyld.

I baggrunden, gennem alle årene siden 1984, springer en vedvarende inspirationskilde fra Vækstcenterets leder Jes Bertelsen og hans formidling af Dzogchen, udsprunget fra Tulku Urgyen Rinpoche. Tak!