Lisbeth Holm Clausen

Center for krop og psyke blev grundlagt i 2004. Jeg kalder behandlingsklinikken for Krops- og psykoterapi Odense. Jeg har arbejdet med behandling og undervisning, siden jeg blev afspændingspædagog (nu psykomotorisk terapeut) i1990. Jeg tog Marte Meo terapeut uddannelsen i 2002 og Kranio – Sakral Terapeut uddannelsen, fra Stanley Rosenberg Institut, i årene 2004 – 2008.

Mit speciale er, at arbejde med og afbalancere et stresset og traumatiseret nervesystem. Jeg har gennem årene udviklet en dybere forståelse og genkendelse af nervesystemets reaktioner på skader, traumer, stress, psykiske udfordringer mm.. Jeg har gennem en årrække tilpasset metoder indenfor udviklende- og terapeutisk dialog og frigørende kropsterapi til behandlingen af ubalancer i nervesystemet. I behandlingsforløbet forløses sindets og kroppens smerter, spændinger og ubalancer, hvorved kropsbevidsthed, selvværd, energi og handlekraft opbygges.

Uddannelsen til psykomotorisk terapeut, er i dag en sundhedsfaglig professionsbachelor. Psykomotoriske terapeuter arbejder med behandling, sundhedsfremme og forebyggelse af fysisk og psykisk sygdom. Vi arbejder med kroppen, personligheden og kulturen set i en sammenhæng.

Min kursusvirksomhed kalder jeg Hjertets mindfulness. Jeg startede med at praktisere meditation i 1984, på Vækstcenteret i Nørre Snede, og har siden haft en kontinuert meditationspraksis. Jeg deltager årligt i kurser og videreuddannelsesforløb indenfor meditation og mindfulness, de sidste 9 år hos Jens – Erik Risom, Skolen for anvendt meditation. Jeg følger disse år også streaminger givet af Jes Bertelsen, leder af Vækstcenteret i Nørre Snede. Begge formidler den tibetanske buddhistiske meditationsretning Dzogchen. Siden 2010 har jeg fulgt et personligt supervisionsforløb hos Heilpraktiker Arvin Larsen, Holistica Medica i Hornsyld.

I baggrunden, gennem alle årene siden 1984, springer en vedvarende inspirationskilde fra Vækstcenterets leder Jes Bertelsen og hans formidling af Dzogchen, udsprunget fra Tulku Urgyen Rinpoche. Tak!