kranio - sakral terapi

Kranio – Sakral terapi består af en serie lette tryk og greb specifikke steder på kroppen med fokus på hoved, nakke og rygsøjle. (Et tryk er meget blidt, ca. 5 gram.) Hensigten med teknikken er at frigøre spændinger, så muskler, led og knogler kommer i større balance, forbedre blodgennemstrømningen i vævene og nedsætte stress i nervesystemet. Læs mere om symptomer

Behandlingen, som opleves meget afspændende og behagelig, har en frigørende virkning på en række symptomer fx hovedpine, migræne, nakke- og rygproblemer, generelle spændinger og smerter i kroppen, stress, angst og uro.

Kranio – sakral terapien er hos os baseret på en holistisk forståelse. Vi mener, at der i sammenhæng med et kropsligt symptom findes en psykisk ubalance eller en stresstilstand. Der vil være fokus på både at behandle de fysiske symptomer og den bagvedliggende psykosomatiske ubalance eller stress.
Vores evne til at slappe af, være i kontakt med os selv og andre, tackle stress og psykiske udfordringer afhænger af nervesystemets balance mellem aktivitet og hvile. Når nervesystemet er i balance fungerer vores arbejdsliv og sociale liv godt, dette kalder vi “social engagement”. I den tilstand kan vi slappe af og nyde hverdagen, arbejdslivet og det sociale liv. KST har en positiv effekt på stress, angst og depression.

Kroppen kan ophobe spænding og ubalance i alle væv fx. muskler, sener, bindevæv, knoglevæv. Fx kan musklerne omkring et led, under bevægelse og brug, være uens opspændte, hvorved leddet risikere uhensigtsmæssigt slid. I kropsterapien indgår greb fra Kranio – Sakral Terapi, psykomotorisk terapi og tensegrity for at give den mest optimale kropsbehandling. (Ved tensegrity arbejdes afbalancerende ind i kroppens fysiske og energimæssige strukturer ved hjælp af specifikke greb på kroppen kombineret med terapeutens mentale nærvær.)

De første par behandlinger vil vise, om kropsterapien har den ønskede effekt. Er det tilfældet, forsættes behandlingerne til symptomerne er bedret. Bestil tid her Online booking

Kranio – Sakral Terapi er rigtig godt til spædbørn, børn og unge.
Se fx: Behandling af baby og børn