kranio - sakral terapi

Kranio – Sakral terapi består af en serie lette tryk og greb fra både mekanisk og biodynamisk Kranio – Sakral terapi. Behandlingsteknikkerne fokuseres typisk på hoved, nakke, rygsøjle og bækken, men kan inddrage hele kroppen efter behov. Hensigten med metoden er at frigøre spændinger og at aktivere kroppens egen evne til helbredelse. Muskler, led og knogler kan komme i større balance, blodgennemstrømningen kan forbedres og nervesystemet kan befries for stress. KST for baby og børn

Behandlingen, som opleves meget afspændende og behagelig, sætter en helbredende proces i gang. Kranio – Sakral terapi bruges fx til hovedpine, migræne, nakke- og rygproblemer, generelle spændinger og smerter i kroppen, stress, angst og uro. Læs mere om symptomer
Behandlingen er meget rolig, nænsom og blid.

Jeg baserer Kranio – Sakral terapien på en holistisk forståelse. Jeg mener, at de symptomer, der opleves i kroppen og nervesystemet, afspejler hverdagen, livshistorien, stresspåvirkninger, tanker og følelser. Både de fysiske symptomer og de bagvedliggende psykosomatiske ubalancer eller stresstilstande vil blive behandlet.
Vores evne til at slappe af, være i kontakt med os selv og andre, tackle stress og psykiske udfordringer afhænger af nervesystemets balance mellem aktivitet og hvile. Når nervesystemet er i balance, fungerer vores arbejdsliv og sociale liv godt, dette kalder vi “social engagement”. I den tilstand kan vi slappe af og nyde hverdagen, arbejdslivet og det sociale liv. KST kan have en positiv effekt på stress, angst og depression.

Kroppen kan ophobe spænding og ubalance i alle typer af væv f.eks. i muskler, sener, bindevæv og knoglevæv. Hvis f.eks. musklerne omkring et led er skævt lejret og skævt opspændt, kan der under bevægelse og brug, ske et uhensigtsmæssigt slid. Kropsterapi kan være med til at genopbygge balancen i et skævt opspændt led.

De første par behandlinger vil vise, om kropsterapien har den ønskede effekt. Er det tilfældet, forsættes behandlingerne til symptomerne er bedret. Kropsterapi kan forebygge ny stress, spændinger og smerter. Erfaring viser, at behandlinger med 1 – 2 måneders mellemrum virker forebyggende. KST kan fint supplere behandling indenfor det etablerede behandlingssystem.Du skal være velkommen til at læse artiklen: Værd at vide om kropsterapi.

Bestil tid her Online booking