Mindfulness kurser

Mindfulness og meditation er gamle, velafprøvede metoder, hvor igennem man kan opnå ro, fokus og vitalitet. I dag bruges mindfulness til behandling og forebyggelse af stress, indre uro, tankemylder, mangel på energi, søvnløshed mm.. Mange, der oplever stress i kortere eller længere tid, føler mindfulness hjælper til at få mere ro på kroppen og tankerne. Ved mindfulness forstår jeg stræben mod nærvær i tanke og handling, det at kunne samle tankerne om en ting ad gangen, at kunne slappe af i sig selv og at vælge en positiv vej i hverdagen.

På kurserne undervises i en række basismetoder: åndedrætsteknikker, kropsbevidsthedstræning, fokuseringsøvelser, stilhedsmeditationer mv. Man arbejder også med kontemplation over en række menneskelige og kulturelle livsværdier og holdninger. Denne livspraksis er med til at træne sindet i ro, eftertænksomhed og en positiv livsholdning. Begrebet hjertekontakt (compassion og selfcompassion) er en del af træningen.
På kurser for øvede praktiserende arbejdes med
videreførelse og fordybelse af ovenstående teknikker og øvelser, og der arbejdes med bevidsthedens forskellige fremtoninger i mennesket i hverdagen og under praksis.

Mindfulness kan bruges her og nu og har en effekt med det samme. For at få varige positive ændringer må man praktisere mindfulness og meditation regelmæssigt over længere tid.

Læs om individuelle mindfulness sessioner på klinikken her.

Weekendkursus: Hjertets mindfulness 

På kurserne i Hjertets mindfulness skaber vi sammen et hjerterum. Et rum for kontakt med, fordybelse af og udfoldelse af hjertets medfødte og medfølende kvaliteter.

Indenfor mindfulness og meditation arbejdes med at opøve og opnå kontakt med hjertets medfølende og empatiske kvaliteter (compassion og selfcompassion). Det vil for eksempel sige at opøve evnen til selvværd, nærvær, venlighed, tilgivelse, accept, ansvar og kærlighed. Selvudviklende arbejde med hjertets nærvær og følelser er både betydningsfuldt for den enkelte persons balance og for vores kontakt med andre mennesker og livet omkring os.  

Vi vil arbejde med kroppen og åndedrættets basis for at skabe klangbund for kontakt med hjertet. Hjertet set som fokuspunkt og rum for selvbevidsthed, mental ro og hjertefølelsernes nærvær.
Gennem mindfulnessøvelser og meditationer, som omhandler fordybelse, ro, åbenhed, vågenhed og bevidsthed, kan tilstande af kontakt med hjertets mindfulness vækkes.
Dato: lørdag og søndag  7. og 8. oktober 2023, kl. 10 – 15.30.
Tilmeld dig her: AOF – center Odense

I løbet af 2023 arbejdes på nye kursustilbud i Mindfulness og meditation, som vil udbydes på Fyn og i Jylland. De nye tiltag bliver tilgængelige i det tidlige forår 2024.