Mindfulness kurser

Mindfulness og meditation er effektive metoder til behandling og forebyggelse af fx stress, indre uro,tankemylder, mangel på energi, søvnløshed. Mange oplever stress i kortere eller længere tid, og føler det hjælper, at holde tankerne i ro, at falde til ro i sindet. Der er også en del mennesker, som starter på mindfulness af nysgerrighed eller en søgen efter at lære sig selv at kende på et dybere plan.

Ved mindfulness forstår vi nærvær i tanke og handling, at kunne samle tankerne om en ting ad gangen, at kunne slappe af i sig selv og vælge en positiv vej i hverdagen. Kurser i mindfulness består en række øvelser. Samt  fordybelse i en række menneskelige og kulturelle værdier, holdninger og egenskaber, som er med til at træne sindet til ro, eftertænksomhed og udvikling af en positiv livsholdning. 

Mindfulnesskurserne henvender sig til bl.a. til personer som:

  • oplever de første tegn på stress
  • er akut stressramte
  • er sygemeldte med stress
  • er i bedring efter stress
  • ønsker stressforebyggelse
  • har eller har været ramt af depression og angst i mild grad

Mindfulness kan bruges her og nu og har en effekt med det samme. For at få varige positive ændringer af stresstilstande, bliver man nød til at praktisere mindfulness regelmæssigt over tid.

Læs om individuelle mindfulness sessioner på klinikken her.

Mindfulness kursus, én gang om ugen i 10 uger.

Kursus for personer med interesse for mindfulness øvelser og mindfulness filosofi, rettet mod hverdagens uro, stress, travlhed mv. Kurset vil være tilpasset en gruppe af begyndere og øvede.
Der lægges vægt på at deltagerne finder ind i sig selv, ind til ro, nærvær, fokusering og mentalt overskud. Ro, det i højere grad at kunne hvile i sig selv, sammen med andre og i hverdagens aktiviteter. At finde frem til nærvær i sig selv og nærvær i kontakt med andre. Fokus på det vigtige i hverdagen og mental frihed til at acceptere i stedet for at vurdere.
Deltagerne vil blive opfordret til at finde tid i hverdagen til en mindfulness praksis. Deltagerne vil få metoder til at kunne integrere en mindful holdning i hverdagen.

Start: Torsdag 21. januar 2021, kl. 18:30 – 20:00

Ugedag torsdag
Holdnummer: 6421103307
Adresse AOF Hunderupvej
Hunderupvej 103
5230 Odense M
Lokale B2
Holdtimer 20
Antal mødegange
Tilmelding

10
AOF Center Odense

 

Weekendkursus: Hjertets mindfulness
Indenfor mindfulness og meditation lægges der stor vægt på at opøve og opnå kontakt med hjertets og medfølelsens kvaliteter. Det vil for eksempel sige at opøve evnen til selvværd, nærvær, venlighed, tilgivelse, accept og ansvar. Dette anses som betydningsfuldt for den enkelte persons balance og udvikling, for den kontakt vi har med andre mennesker og for kulturen, vi lever i.
Vi vil arbejde med kroppen og åndedrættet for at skabe klangbund for kontakt med mental ro og hjertefølelsernes nærvær.
Gennem mindfulnessøvelser og små meditationer som omhandler fordybelse, ro, stilhed, vågenhed og bevidsthed, kan hjertets mindfulness vækkes.
Kurset vil være tilpasset en gruppe af begyndere og øvede.

Weekendkursus d. 6. og 7. 3. 2021

Start: 06-03-2021, kl. 10:00

Ugedag Lørdag, Søndag
Holdnr 6421103308
Adresse AOF Hunderupvej
Hunderupvej 103
5230 Odense M
Lokale B2, 1. sal, yoga
Holdtimer 11
Antal mødegange 2
Tilmelding AOF Center Odense

Kursusdage

06-03-2021 Lørdag 10:00  –  15:00
07-03-2021 Søndag 10:00  –  15:00