Mindfulness kurser

Mindfulness og meditation er effektive metoder til behandling og forebyggelse af fx stress, indre uro,tankemylder, mangel på energi, søvnløshed. Mange oplever stress i kortere eller længere tid, og føler det hjælper, at holde tankerne i ro, at falde til ro i sindet. Der er også en del mennesker, som starter på mindfulness af nysgerrighed eller en søgen efter at lære sig selv at kende på et dybere plan.

Ved mindfulness forstår vi nærvær i tanke og handling, at kunne samle tankerne om en ting ad gangen, at kunne slappe af i sig selv og vælge en positiv vej i hverdagen. Kurser i mindfulness består en række øvelser. Samt  fordybelse i en række menneskelige og kulturelle værdier, holdninger og egenskaber, som er med til at træne sindet til ro, eftertænksomhed og udvikling af en positiv livsholdning. 

Mindfulnesskurserne henvender sig til bl.a. til personer som:

  • oplever de første tegn på stress
  • er akut stressramte
  • er sygemeldte med stress
  • er i bedring efter stress
  • ønsker stressforebyggelse
  • har eller har været ramt af depression og angst i mild grad

Mindfulness kan bruges her og nu og har en effekt med det samme. For at få varige positive ændringer af stresstilstande, bliver man nød til at praktisere mindfulness regelmæssigt over tid.

Læs om individuelle mindfulness sessioner på klinikken her.

Mindfulness for alle

Kursus for personer med interesse for mindfulness øvelser og mindfulness filosofi, rettet mod hverdagens uro, stress, travlhed mv. Kurset vil være tilpasset en gruppe af begyndere og øvede.
Der lægges vægt på at deltagerne finder ind i sig selv, ind til ro, nærvær, fokusering og mentalt overskud. Ro, det i højere grad at kunne hvile i sig selv, sammen med andre og i hverdagens aktiviteter. At finde frem til nærvær i sig selv og nærvær i kontakt med andre. Fokus på det vigtige i hverdagen og mental frihed til at acceptere i stedet for at vurdere.
Deltagerne vil blive opfordret til at finde tid i hverdagen til en mindfulness praksis. Deltagerne vil få metoder til at kunne integrere en mindful holdning i hverdagen.

FORÅRET MINDFULNESSKURSUS starter torsdag 20. januar 2022. 
kl. 18:30 – 20:00, 10 uger, info/tilmelding AOF Center Odense

 Mindfulness for unge

Brug mindfulness, hvis du er stresset, sover dårligt, har tankemylder, eksamensangst, lider af dårligt selvværd, bruger meget energi på at præstere, har spændinger og smerter mm.

Mange unge oplever stress og ønsker at kunne falde til ro i sig selv. Indenfor mindfulness har vi gode øvelser, metoder og teknikker, som vi bruger for at opnå ro, afspænding, fokus, selvværd og energi.

I hverdagen kan mindfulness styrke vores koncentration, om det vi er i gang med, vores evne til at samle tankerne om en ting ad gangen og vores evne til at slappe af og tænke positivt. Mindfulness handler også om livsstil, holdninger og forholdemåder til os selv, andre og den kultur vi lever i. Vi vil komme ind på, hvad det vil sige, at vi kan vælge en mindful holdning til livet.

Vi vil arbejde med åndedrætsøvelser, afspænding i kroppen, evnen til mental fokusering mm.

På kurset arbejdes ud fra deltagernes interesser, nysgerrighed og erfaring og alle kan være med.

Starter mandag 10.01. 2022. Fire mandage kl. 17.30 til 19.00.
Sted: Hunderupvej 103, 5230 Odense M
Tilmelding Ungdommens aftenskole på AOF – Odense

Weekendkursus: Hjertets mindfulness
Indenfor mindfulness og meditation lægges der stor vægt på at opøve og opnå kontakt med hjertets og medfølelsens kvaliteter. Det vil for eksempel sige at opøve evnen til selvværd, nærvær, venlighed, tilgivelse, accept og ansvar. Dette anses som betydningsfuldt for den enkelte persons balance og udvikling, for den kontakt vi har med andre mennesker og for kulturen, vi lever i.
Vi vil arbejde med kroppen og åndedrættet for at skabe klangbund for kontakt med mental ro og hjertefølelsernes nærvær.
Gennem mindfulnessøvelser og små meditationer som omhandler fordybelse, ro, stilhed, vågenhed og bevidsthed, kan hjertets mindfulness vækkes.
Kurset vil være tilpasset en gruppe af begyndere og øvede.

FORÅRSKURSET ligger 5. og 6. marts 2022, kl. 10:00 – 15:00

Ugedag Lørdag, Søndag
Adresse AOF Hunderupvej
Hunderupvej 103
5230 Odense M
Lokale B2, 1. sal, yoga
Holdtimer 11
Antal mødegange 2
Tilmelding/pris AOF – Center Odense