Mindfulness kurser

Mindfulness og meditation er effektive metoder til behandling og forebyggelse af fx stress, indre uro,tankemylder, mangel på energi, søvnløshed. Mange oplever stress i kortere eller længere tid, og føler det hjælper, at holde tankerne i ro, at falde til ro i sindet. Der er også en del mennesker, som starter på mindfulness af nysgerrighed eller en søgen efter at lære sig selv at kende på et dybere plan.

Ved mindfulness forstår vi nærvær i tanke og handling, at kunne samle tankerne om en ting ad gangen, at kunne slappe af i sig selv og vælge en positiv vej i hverdagen. Kurser i mindfulness består en række øvelser. Samt  fordybelse i en række menneskelige og kulturelle værdier, holdninger og egenskaber, som er med til at træne sindet til ro, eftertænksomhed og udvikling af en positiv livsholdning. 

Mindfulnesskurserne henvender sig til bl.a. til personer som:

  • oplever de første tegn på stress
  • er akut stressramte
  • er sygemeldte med stress
  • er i bedring efter stress
  • ønsker stressforebyggelse
  • har eller har været ramt af depression og angst i mild grad

Mindfulness kan bruges her og nu og har en effekt med det samme. For at få varige positive ændringer af stresstilstande, bliver man nød til at praktisere mindfulness regelmæssigt over tid.

Der vil blive udbudt kurser i mindfulness fra januar 2021. Nederst på siden kan læses om oprettelse af kurser på bestilling.

Mindfulness mod stress l
Én gang om ugen i 8 uger

Mange oplever stress i hverdagen og har brug for metoder, der hjælper til at kunne falde til ro. Mindfulness kan over tid hjælpe til ro, fokus og nærvær. Mindfulness er baseret på metoder, som går langt tilbage i tiden, metoder som træner vores bevidsthed og koncentration. I dag er mindfulness kendt for sin positive effekt på stress, angst og indre uro.
I hverdagen vil mindfulness kunne styrke vores evne til at koncentrere os, om det vi er i gang med, vores evne til at samle tankerne om en ting ad gangen. Mindfulness, vil øge vores opmærksomhed på at tage pauser og slappe af. Når vores koncentration og evne til at slappe af bliver bedre, bliver overskud, glæde og evne til at tænke positivt bygget op.
Vi arbejder med metoder og teknikker for krop, følelser og tanker. Øvelserne er specielt udvalgt til at nedsætte følelser af stress, anspændthed og indre uro. Balance i krop og sind er en forudsætning for at kunne føle sig sund og tilfreds i hverdagen. (Hvis holdet stoppes pga. Covid – 19 fortsættes kurset som onlinekursus.)

Start: januar 2021 kl. 18:30 – 20:00

Ugedag Mandag
Adresse AOF Hunderupvej
Hunderupvej 103
5230 Odense M
Lokale B2
Holdtimer 16
Antal mødegange 8
Afdeling/Tilmeld

Mindfulness mod stress ll
Én gang om ugen i 10 uger

For personer, som har interesse for mindfulness og har snuset til det før. At følge et videregående kursus vil være en god mulighed for at komme godt videre med mindfulness. På kurset arbejder vi ud fra deltagernes ønsker om fx indre ro, mere nærvær, dybere koncentration, at kunne holde fokus og evnen til at være målrettethed i hverdagen. Vi arbejder med de grundlæggende teknikker til åndedrætsbevidsthed, træning af kropsopmærksomhed, afspænding, centrering i hverdagen og træning i nærvær. Vi vil arbejde dybere på at få opbygget kropslig, følelsesmæssig og mental balance.

Mindfulness træning forebygger og afhjælper indre uro og stress og gør det lettere at holde fokus på det vigtige i hverdagen. Øvelserne styrker immunforsvaret og hjælpe med at opretholde et godt helbred.
Medbring tæppe og eventuelt en pude. (Hvis holdet stoppes pga. Covid – 19 fortsættes kurset som onlinekursus.)

Start: januar 2021, kl. 18:30 til 20:00

Ugedag Torsdag
Adresse AOF Hunderupvej
Hunderupvej 103
5230 Odense M
Lokale B2, 1. sal, yoga
Holdtimer 20
Antal mødegange 10
Afdeling

 

Mindfulness og meditation weekendkursus
for
ro, koncentration og energi, en weekend i foråret 2021

Mindfulness og meditation er baseret på gamle teknikker og viden fra filosofi og religion verden over. Mindfulness styrker evnen til at fokusere og være i nuet. Meditation leder hen imod en tilstand af total afspænding, samtidig med at man er vågen og koncentreret. Vi vil arbejde med øvelser og metoder der styrker fokusevnen og giver generel ro. Vi vil bruge øvelser for afspænding, åndedræt, følelsesmæssig og mental ro. Mindfulness og meditation nedbringer og forebygger stress og uro, styrker immunforsvaret og giver mere energi. Kropslig og mental balance er en forudsætning for at føle overskud, ro og at have det godt i hverdagen.

Start: foråret 2021, kl. 10:00 – 15:00

Ugedag Lørdag og Søndag
Adresse AOF Hunderupvej
Hunderupvej 103
5230 Odense M
Lokale A8, stuen yoga
Holdtimer 11
Antal mødegange 2
Afdeling

Mindfulness – og meditationskurser oprettes

I Odense og på Fyn oprettes kurser for specifikke målgrupper. Er i en gruppe fra omkring 8 til 25 personer, der ønsker undervisning i mindfulness og meditation på begynderniveau eller niveau for øvede tilpasses kurset jeres målgruppe, ønsker, tema, interesse.
Der udarbejdes et forslag til datoer, længde og indhold samt et økonomisk overslag til et kursus.  Alle kurser vil indeholde teori og øvelser, man kan gå lige til og bruge efter kurset. Der vil blive lagt vægt på praksis, så deltagerne kan føle sig klar til at bruge mindfulness i hverdagen.
Vi har erfaring med at oprettet kurser for mindre grupper i virksomheder, foreninger, institutioner, folkeskoler mv.

Der tilbydes endvidere kursusforløb i stresshåndtering, supervision og  kommunikation, nærvær og samspil mellem børn og familier.  
Ring 30242413 eller skriv på mail@lisbeth-clausen.dk for yderligere informationer.
Læs om individuelle mindfulness sessioner på klinikken her.