Værd at vide om kropsterapi hos Krops- og psykoterapi Odense.

Når kroppen og psyken skal regenerere, det vil sige komme sig efter en ubalance, udtrætning, skade eller sygdom, kræver det, at processen får tid og ro. Når man ønsker at afprøve om krops-og psykoterapi giver en forbedring på en negativ tilstand, skal man indstille sig på et kortere forløb for at få det bedre.

Din krop og psyke er hele tiden i gang med at helbrede sig selv. Kroppen har et indbygget meget effektivt immun- og helbredelsessystem og psyken afbalanceres og heles gennem søvn, drøm og bearbejdning i det vågne liv. Kroppen heler og opretter hver dag små skader og ubalancer, bekæmper bakterier og virus, regenererer hormoner, producerer energi mv. Disse helbredende kræfter, mener vi, aktiveres yderligere ved behandlingerne,  samspillet mellem dig og behandleren og ved din bearbejdning i tiden mellem behandlingerne.

Hvis du har haft få symptomer gennem kort tid, vil det være sandsynligt, at du kan mærke en væsentlig forskel i løbet af en til tre behandlinger.

Hvis dine fysiske symptomer er opstået pludseligt i en chokerende eller traumatisk sammenhæng, hvis dine symptomer har varet længe eller hvis en læge har givet dig en diagnose på kronisk sygdom, skal du forberede dig på et behandlingsforløb. Igennem de første måneder vil du skulle møde til behandling hver 14. dag, senere med længere mellemrum, hvis der stadig er behov for behandling eller forebyggelse.
Målet ville kunne være en holdbar lindring af symptomerne, en større modstandskraft mod symptomer, bedre copingmetoder overfor ubalance eller frihed fra symptomer. Effekten af behandling afhænger af, hvilke symptomer du har, og hvor længe du har haft dem. Hovedpine, migræne, eftervirkninger af hjernerystelse, kraftig anspændthed i muskler og led, et stresset nervesystem, søvnproblemer eller dårligt selvværd, har jeg gode erfaring med at behandle, selvom de har været længerevarende.

I behandlingen, af både lettere – og længerevarende symptomer og diagnoser, indgår dialog om, hvad du selv kan gøre for at få det bedre. Selvbehandling kan være fysiske øvelser, motion og mindfulness, men kan også handle om at du skal gennemgå en personlig udviklingsproces, lære smertehåndtering, foretage ændringer af tankemønstre, få styrket din kropsbevidsthed og evne til at slappe af, blive bedre til problemløsning mv. Et behandlingsforløb vil kunne give en sund fornemmelse af krop, følelser og tanker, forøget energi, flere ressourcer og mere livskvalitet.  

Hvis du modtager anden behandling eller tager medicin, fx traditionel medicinsk behandling eller anden alternativ behandling, er det vigtigt for mig at vide, sådan at behandlingen hos mig kan tilpasses.