Værd at vide om kropsterapi hos Krops- og psykoterapi Odense.

Når kroppen (og psyken) skal regenerere, det vil sige komme sig efter en ubalance, udtrætning, skade eller sygdom, kræver det, at du giver processen tid og ro.

Mange ønsker at afprøve om krops-og psykoterapi giver en forbedring på en negativ tilstand. Det er vigtigt at pointere, at man skal give processen tid og deltage i et kortere eller længere forløb for at få et godt resultat.

Din krop (og psyke) er hele tiden i gang med at helbrede sig selv. Kroppen har et indbygget meget effektivt immun- og helbredelsessystem. Kroppen opretter hver dag små skader og ubalancer, bekæmper bakterier og virus, regenererer hormoner, energiomsætning mv. Disse helbredende kræfter aktiveres yderligere ved behandlingerne og samspillet mellem dig og behandleren i et behandlingsforløb.

Hvis du har haft få symptomer gennem kort tid, vil det være sandsynligt, at du kan mærke en væsentlig forskel i løbet af en til tre behandlinger.

Hvis dine fysiske symptomer er længerevarende, kroniske. Hvis en læge har givet dig en diagnose, og mener lidelsen er kronisk. Eller hvis du har oplevet symptomerne gennem lang tid og har prøvet forskellige behandlingsmetoder uden det ønskede resultat. Så vil det være sandsynligt, at du skal vælge at engagere dig i en længere behandlingsperiode. Det kunne være fra ½ til 1 år. Igennem de første måneder vil du skulle møde til behandling hver 14. dag, senere med længere mellemrum.
Målet ville kunne være en holdbar lindring af symptomerne, en større modstandskraft mod symptomer, en større coping overfor ubalance og i sjældnere tilfælde frihed fra symptomer. Det afhænger af, hvor mange symptomer du har, og hvilke symptomer det drejer sig om. Hovedpine, migræne, eftervirkninger af hjernerystelse, kraftig anspændthed i muskler og led og et stresset nervesystem har jeg gode erfaring med at behandle, selvom de har været længerevarende.

I behandlingen, af både lettere – og længerevarende symptomer og diagnoser, indgår dialog om, hvad du selv kan gøre for at få det bedre. Selvbehandling kan være fysiske øvelser, motion og mindfulness, men kan også dreje sig om at gennemgå en personlig udviklingsproces, lære smertehåndtering, foretage ændringer af tankemønstre og holdningen til hvordan krop og psyke arbejder sammen. Et behandlingsforløb vil kunne give forøget energi, flere ressourcer og mere livskvalitet.  

Hvis du modtager behandling samtidig med fx traditionel medicinsk behandling eller anden alternativ behandling, vil det være vigtigt at få at vide, sådan at behandlingen blvier tilpasset de øvrige behandlingstiltag.