Værd at vide om kropsterapi hos Center for krop og psyke.

Når kroppen skal regenerere, det vil sige komme sig efter en ubalance, skade eller sygdom, kræver det, at du giver processen tid og ro.

Mange prøver en kropsterapeutisk behandling hos os, for at undersøge, hvad metoden går ud på, og om den har en effekt. Det er vigtigt at pointere, at du ikke kan afgøre om behandlingsmetoden virker, efter én behandling.

Din krop er hele tiden i gang med at helbrede sig selv. Kroppen har et indbygget meget effektivt helbredelsessystem. Kroppen opretter hver dag små skader og ubalancer, bekæmper virus, regenererer hormoner, energiomsætning mv. Disse helbredende kræfter aktiveres yderligere ved behandling og vil, sammen med din bevidsthed om symptomerne, kunne lette symptomer i kroppen. Hvis du har haft få symptomer gennem kort tid, vil det være sandsynligt, at du kan mærke en væsentlig forskel i løbet af en til tre uger. Du må påregne en til 4 behandlinger.

Hvis dine fysiske symptomer er kroniske. Det vil sige, at en læge har givet dig en diagnose, og mener den er kronisk. Eller hvis du har oplevet symptomerne i årevis og har prøvet forskellige etablerede og alternative behandlingsmetoder, uden det ønskede resultat. Så vil det være sandsynligt, at du skal vælge at engagere dig i en længere behandlingsperiode. Det kunne være fra 1 – 6 måneder med behandlinger hver 14. dag.
Målet vil, realistisk set, kunne være en holdbar lindring af symptomerne og i sjældnere tilfælde en helbredelse af symptomerne. Det afhænger lidt af hvor mange symptomer, du har og hvilke symptomer det drejer sig om. Hovedpine, migræne, eftervirkninger af hjernerystelse, kraftig anspændthed i muskler og led og et stresset nervesystem har vi gode erfaring med at behandle, selvom de har varet længere tid.

I behandlingen af både lettere – og kroniske symptomer og diagnoser indgår dialog om og træning i selvbehandling. Selvbehandling kan være fysiske øvelser, motion og mindfulness, men kan også dreje sig om at gennemgå en personlig udviklingsproces, lære smertehåndtering, foretage ændringer af tankemønstre og holdningen til hvordan krop og psyke arbejder sammen. Et behandlingsforløb vil give forøget energi, flere ressourcer og livskvalitet.  

Hvis du, modtager behandling hos os, samtidig med fx traditionel medicinsk behandling eller anden alternativ behandling, vil det være vigtigt for os at få at vide, sådan at vores behandler kan tilpasse behandlingen til de øvrige behandlingstiltag.